When your body is screaming tell it to shut up.

Tuesday, November 8, 2016

GP-2 Harrastajate eri

Me kõik teame, kes nad on. Nad on alati kohal, paljud neist juba aastakümneid. Mina mängisin nende vastu, kui olin tegemas oma esimesi samme sulgpalliplatsil. Platsile astusin enesekindlalt. Juba esimestest punktidest sain aru, et midagi on mäda. Kirusin ja olin hämmingus, miks ühtäkki mul endal midagi välja ei tule. Seejärel pani mõni neist viimase kirsi tordi peale öeldes näiteks "1:0 jäädavalt ette"(jah, kes muu kui mitte Kalle Kaljurand). Suur on tõenäosus, et ka mõni praeguse tippmängija võsuke nende vastu esimesed ristsed saab.

Kes on need kangelased kardina taga? Need kellelt silmad tihti ära pööratakse, kui käimas mõni Meistriliiga mäng, kus Kristjan Kaljurand saali oma rabakutega rõkkama paneb. Need, kes, olgem ausad, tegelikult kogu selle ürituse meistriliiga jaoks kinni maksavad.

Nemad on ala tõelised fännid. Nemad on aru saanud, et sport pole sprint, vaid maraton. Kogu elukestev eneseületus ja vaimupiitsutus, mis pakub vastutasuks ülimat rahulolu. Kuidas muidu põhjendada meesüksiku mängimist peale 35ndat eluaastat.

Eesti GP sari jaguneb nelja erinevasse liigasse. Meistriliigas võidutsesid 5.-6. oktoobril Tondiraba Sulgpallihallis toimunud osavõistlusel juba varsti postituse esimesse poolde rohkem sobiv Kristjan Täherand meesüksikus. Respect! Naisüksikus enamuse tõsiste konkurentide puudumisel kes siis muu kui Kristin Kuuba. Meespaaris end üsna kindlalt tundnud Raul Käsner ja Kristjan Kaljurand. Naispaaris kerge vigastusega kimpus olnud Helina Rüütel ja Kristin Kuuba ning segapaaris viimasel minutil koondisekutse saanud Mihkel Laanes ja Kristin Kuuba.

Madalamad liigad koosnevad endistest mängijatest, kes on jõudnud soliidsesse ikka ja harrastajatest, kelle tegevus on lisaks tippspordile ja noortespordile üks suurimaid sulgpalli alustalasid. Sel korral suutis noorus küll head mängu näidanud Triitonlase Henry Pihliku näol kogemuse alistada, kuid kindlasti polnud see veel meie "veteranide" viimane sõna.


Olen enam kui kindel, et nemad ei väsi. Vahel küll võtavad puhkust, aga ka seda ainult sunniviisiliselt, kas siis koduste pahameele rahustamiseks või võistlushaavade parandamiseks.


Seega näeme paadunud fänne ja ka teisi juba uuel aastal 7.-8.jaanuaril Tartus Ülikoolis Spordihoones.


Kõik tulemused leiate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=8AD19960-86AC-487E-8E8D-F6D76CA128A8




 


No comments:

Post a Comment