When your body is screaming tell it to shut up.

Tuesday, December 24, 2013

Näpunäited reketi ostmiseks

Annan edasi mõned oma ligi 13 aasta jooksul välja kujunenud olulisemad tähelepanekud reketi soetamiseks. Kirjeldan omadusi, mida pean vajalikuks turske mänguelamuse saavutamiseks.

Jäikus:

Selleks, et saada oma löögist kätte korralik kõrvulukustav litakas tuleb reket saada paindesse. Mida jäigem on reket seda raskem on seda saavutada. Löögitehnika peab olema õige ja käsi peab olema üsna tugev. Kindlasti loeks esimest olulisemaks. Korralik käe ja reketipea laadimine löögiks valmistumisel. Küünarnuki palli poole viimine. Korrektselt sooritatud küünarvarrepööre. Kasutades käe ja kogu keha lõtvust löögiliigutuse kiirendamine vahetult enne tabamist. Unustada ei tohiks halastamatut palli jälgimist, et vältida valet tabamist. Kõik see tagab, et tugevat lööki soovides see ka saavutatakse. Seega mida jäigem on reket seda suurema jõuga see paindest niiöelda tagasi põrkab ja palli tabab. Reketeid on üldjuhul kolme liiki. Medium, Stiff ja Extra Stiff. Tippreketitest üldjuhul Mediumit enam eriti ei leia. Üldjuhul soovitaksin eelistada vähemalt Stiff painet. Extra Stiff jäägu juba keskmisest tugevama harrastaja pärusmaaks. Materjalidest tulenevalt on ka Stiff ja Extra Stiff reketid kallimapoolsed ja seetõttu ei pea paine just alati määrama, mille kasuks otsus langeb.

Tasakaalupunkt

Üldjuhul jagunevad reketi Headheavideks ja EvenBalanciteks. Seega on reketid, mille raskus on peas ja mille raskus on võrdselt reketisse ära jaotatud. Jällegi raske peaga reketid nõuavad mängijalt juba eelnevalt kirjeldatud omadusi, et seda edukalt ära kasutada. Mängijad, kes on mänginud 5 aastat või vähem, naissoost mängijad või väiksemad lapsed peaksid kaaluma EvenBalance reketi soetamist, et raske reketipea ei hoiaks neid selles kiires mängus tagasi. Kindlasti tasub ära märkida, et enamus tippreketeid(vähemalt Yonexil) müüakse erinevates kaaludes. 2U 3U ja 4U, millest 2U on kõige raskem ja 4U kõige kergem. Seega enne kui otsustada tuleks kindlasti proovida erinevaid kaaluvariante, sest sama mudel võib erinevas kaalus omandada mängija jaoks hoopis mugavama feelingu.


Käepideme suurus

Sarnaselt raskusega tulevad reketid ka erinevate käepideme suurustega. Minu jaoks eriti viimasel ajal arusaadavamaks muutunud tõsiasi, et mida peenem on käepide seda mugavam on reketit käsitleda. Käepideme suurused käivad käsikäes reketi raskuse valikuga ning ka neid on kolm. G3, G4 ja G5. G3 kõige suurema läbimõõduga ja G5 kõige väiksemaga. Eriti lapsed ja julgeks öelda, et kõik kellel pole väga suur kämmal võiksid kindlasti mõelda vähemalt G4 suurusega käepideme peale. Vastasel juhul on raske kasutada mängu jaoks nii olulisi jäsemeid nagu seda on näpud. Kindlasti tuleks peale selle kulumist eemaldada reketi käepidemelt originaalgripp ja mitte asetada vahetusgrippi selle peale.


Brändi valik jäägu igaühe enda teha, kuid olles selle ala juures olnud pikka aega ja kasutades mitmeid erinevaid brände julgen öelda, et Yonex reketid on kindlasti ühed vastupidavamad ja ka tehnoloogiliselt kõige arenenumad. Loomulikult iga reketiga võib juhtuda, et see puruneb ka lühikese aja jooksul. Küll aga olen selliseid juhtumeid Yonexi puhul täheldanud kõige vähem.







No comments:

Post a Comment